Μασκ στους υπαλλήλους της Tesla: Μην επηρεάζεστε από την τρέλα του χρηματιστηρίου

Μετά την βουτιά άνω του 10% της μετοχής της Tesla την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους υπαλλήλους του, ζητώντας τους να μην «επηρεάζονται από την τρέλα του χρηματιστηρίου».

Σύμφωνα με τον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, η Tesla «επιδεικνύει συνεχή εξαιρετική απόδοση» και «μακροπρόθεσμα, πιστεύω πολύ ότι θα είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Γη». Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει περίπου 68% για το έτος, αν και ενισχύθηκαν 3,3% την Τετάρτη στα 112,71 δολάρια. Η μετοχή διολίσθησε 42% τον Δεκέμβριο και είναι έτοιμη να κλείσει τον χειρότερο μήνα, τρίμηνο και έτος ποτέ στην ιστορία της.

Ο Μασκ θεωρεί την αύξηση των επιτοκίων ως αιτία για την πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla, όμως πολλοί τονίζουν πως η εξαγορά του στο Twitter είναι ο λόγος που η κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει απωλέσει περίπου 675 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία φέτος.

Στο email του ο Μασκ ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Tesla για τη δουλειά τους το 2022, τους ενθάρρυνε να δουλέψουν σκληρά για ένα δυνατό κλείσιμο στο τέταρτο τρίμηνο και τους ζήτησε να «προσφερθούν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην παράδοση» αυτοκινήτων στους πελάτες πριν από τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, αν είναι δυνατόν.

Το email που έστειλε ο Musk στους υπαλλήλους της Tesla
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά σας και να σας συγχαρώ για την εξαιρετική εκτέλεση το 2022! Δεδομένου ότι έχουμε πολλά αυτοκίνητα που φτάνουν την τελευταία στιγμή, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τα αυτοκίνητά μας στους πελάτες που τα έχουν παραγγείλει πριν από τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου. Σας παρακαλώ να βάλετε τα πάντα για τις επόμενες ημέρες και να προσφερθείτε εθελοντικά για να βοηθήσετε στην παράδοση αν είναι δυνατόν. Θα κάνει πραγματική διαφορά! Ευχαριστώ, Έλον. Παρεμπιπτόντως, μην σας ενοχλεί πολύ η τρέλα του χρηματιστηρίου. Καθώς επιδεικνύουμε συνεχείς άριστες επιδόσεις, η αγορά θα το αναγνωρίσει αυτό. Μακροπρόθεσμα, πιστεύω πολύ ότι η Tesla θα είναι η πολυτιμότερη εταιρεία στη Γη!».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα