

Η οικονομική ενίσχυση αφορά και όσους υπέβαλαν νέα αίτηση έως τις 25 Σεπτεμβρίου, για να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή να μεταβάλουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.
Θα ακολουθήσει ακόμη μία καταβολή σε «νέους» δικαιούχους και το market pass θα κλείσει οριστικά.
Συγκεκριμένα, έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση Market Pass όσοι υπέβαλαν αίτηση μέχρι και την Δευτέρα 25 του μήνα και εφόσον οι φορολογικές τους δηλώσεις είχαν εκκαθαριστεί έως την ίδια ημέρα.
Η καταβολή θα αφορά τους «παλιούς», δηλαδή όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Το market pass κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του επιδόματος γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα.
Για το τρίμηνο που θα εξοφληθεί (Αύγουστος- Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) τα ποσά διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ.
Όσοι επιλέγουν την πίστωση στον λογαριασμό τραπέζης λαμβάνουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει άυλη κάρτα:
22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
Η πληρωμή που θα ακολουθήσει
Θα ακολουθήσει και ένα «δεύτερο» κύμα πληρωμών για όσους υποβάλουν αιτήσεις μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου 2023 και δεδομένου ότι οι φορολογικές τους δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά τις 25 τρέχοντος: Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα εξοφληθεί στις 5 Νοεμβρίου 2023.
Σχετικά Νέα
Κίνηση στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Νότα αισιοδοξίας για επίτευξη ή και υπέρβαση των φετινών τους στόχων έθεσαν οι τέσσερις.
Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις λόγω αισιοδοξίας στο εμπορικό μέτωπο
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και το επίσημο σφράγισμα της.
Live η τελετή υπογραφής για τον ΒΟΑΚ παρουσία του Πρωθυπουργού
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου η τελετή υπογραφής της σύμβασης.
«Shaping the Future of Shipping»: Στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου η Διεθνής Ναυτιλιακή Σύνοδος Κορυφής
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας θα βρεθεί η Αθήνα στις 11 Ιουνίου, καθώς.