

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας, αναφέρθηκε στα μέτρα που άρχισαν να λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε μία προσπάθεια να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.
«Ηπαγκόσμια κοινότητα είναι πολύ προσεκτική. Δυνητικά μπορεί να μας απειλεί το στέλεχος Όμικρον, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αυτό ακόμα. Αν αποδειχθεί ότι είναι αθώα μετάλλαξη, απλά θα έχουμε πάρει παραπάνω μέτρα. Αλλά στην αντίθετη περίπτωση δεν θα θέλαμε να βρεθούν με το στέλεχος να έχει πλημμυρίσει τις χώρες τους και μετά να αποδειχθεί ότι είναι επιβαρυντικό. Τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως δεν είναι τόσο ανησυχητικά, νομίζω», δήλωσε.
«Έχει επικρατήσει παγκοσμίως η μετάλλαξη Δέλτα, γιατί έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα να μεταδίδεται. Δεν έχουμε δει το νέο στέλεχος σε περιβάλλον που υπάρχει πολύ το στέλεχος Δέλτα. Κάθε φορά που βγαίνει ένα νέο στέλεχος δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδρασή του με τα εμβόλιο. Το θεωρώ πολύ δύσκολο η νέα μετάλλαξη να είναι εντελώς ανθεκτική στα εμβόλια. Μπορεί να μειώνει λίγο την αποτελεσματικότητά τους, όπως η μετάλλαξη Δέλτα», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.
Ιδιαίτερα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον μας υπενθύμισε πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό.
«Για το αν θα έρθει lockdown δεν ξέρω, σίγουρα όμως το νέο στέλεχος βοηθάει στη συνειδητοποίηση ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Υπάρχει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται και συνεχίζει να δίνει πολλά κρούσματα. Βλέπουμε ότι ένα νέο στέλεχος μπορεί να χειροτερέψει τα δεδομένα, μπορεί και όχι. Βλέπουμε ότι η ανάγκη για τα μέτρα παραμένει υπαρκτή. Όπως εξελίσσονται τα δεδομένα δεν θα αποφύγουμε τα μέτρα».
Σχετικά Νέα
Στη σύλληψη δύο ατόμων για αρπαγή 14χρονης από τη Φθιώτιδα προχώρησε η ΕΛΑΣ
Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα 29 ετών και μιας γυναίκας 25 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί.
Τον μαχαίρωσε στην καρδιά και συνέχισε να μαζεύει φράουλες
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του 24χρονου Αιγύπτιου στην Ηλεία, το μεσημέρι του.
Μετά από τρεις μέρες πήγαν να δουν το βρέφος που βρέθηκε στον Άλιμο οι γονείς του
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να βρίσκεται το έξι μηνών βρέφος που εντοπίστηκε.