Μακρόν: Θα συναντηθεί με τον ηγέτη της βρετανικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τον ηγέτη της βρετανικής αντιπολίτευσης, τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ανακοίνωσε σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι Εργατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις εδώ και πολλούς μήνες, με διαφορά έως και 20 μονάδων από τους Συντηρητικούς. Οι βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να διεξαχθούν κάποια στιγμή μέχρι τις αρχές του 2025.

“Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με Ευρωπαίους πολιτικούς” διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Μακρόν συναντήθηκε στο Μόναχο με τους ηγέτες των Πρασίνων της Γερμανίας, την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, που τότε ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο Κιρ Στάρμερ ανέλαβε την ηγεσία των Εργατικών τον Απρίλιο του 2020 και έδωσε μεγάλη ώθηση στο κόμμα, αφήνοντας πίσω του την εποχή του προκατόχου του, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για αντισημιτισμό.

Η γαλλική προεδρία υπενθύμισε ότι ο Μακρόν συνομίλησε την Κυριακή με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί. Οι σχέσεις των δύο χωρών αναθερμάνθηκαν αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Σούνακ, έχοντας νωρίτερα δοκιμαστεί λόγω Brexit και μεταναστευτικού. Αυτήν την αναθέρμανση συμβολίζει και η επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο βασιλιάς Κάρολος στο Παρίσι και το Μπορντό την επόμενη εβδομάδα.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα