Μ. Τραυλού: 100 υποτροφίες προσφέρει φέτος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Εκατό υποτροφίες, για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης, θα προσφέρει φέτος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του ετήσιου προγράμματος υποτροφιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε ότι η ελληνική ναυτιλία, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εθνικό κεφάλαιο, αποτελεί και τον μεγαλύτερο στρατηγικό πυλώνα της χώρας, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Ανέφερε ότι το 2022 από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το εισρέον ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 23 δισ. ευρώ.

Τόνισε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ελήφθησαν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και διατήρησης του σταθερού θεσμικού πλαισίου, το οποίο αποτελεί και τον πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας.

Πρόσθεσε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα και ευρύτερα στη ναυτιλιακή διοίκηση.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας, ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα των υποτροφιών, είπε ότι μέσα από αυτό η Ένωση αναγνωρίζει την αξία, επιβραβεύει την αριστεία, τιμά διαχρονικά τη νέα γενιά.

Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά στηρίζει δυναμικά τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, αναφέροντας ότι φέτος ο ετήσιος αριθμός υποτροφιών πολλαπλασιάστηκε. Αναφερόμενη στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, είπε ότι ο κλάδος του εφοπλισμού είναι ο μόνος με συλλογικό όργανο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ΕΕΕ, μέσω αυτού του οργάνου έχει προσφέρει, μόνο τα τελευταία χρόνια, πάνω από 80 εκατ. ευρώ υλοποιώντας σημαντικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα, επεσήμανε η κ. Τραυλού.

 

 

Πηγή    ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα