Μ. Λεπέν: Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος για να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας

Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (RN), Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι δε θα «ξαναπάρει την ηγεσία» του κόμματός της για να επικεντρωθεί στην προεδρία αυτής της πολύ μεγάλης κοινοβουλευτικής ομάδας της.

Η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι θα «καλέσει» τους 89 βουλευτές της «να επιδιώξουν την αριστεία». «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, πιο σκληρά εργαζόμενοι, πιο αποτελεσματικοί, πιο αποδοτικοί», τόνισε θέλοντας να διαχωρίσει την στάση της νέας άκρως πολυπληθέστερης κοινοβουλευτικής ομάδας από εκείνην των όχι και τόσο συνεπών στις παρουσίες τους οκτώ βουλευτών που είχε το κόμμα της μέχρι πρότινος.

Διευκρίνισε ότι η ομάδα της δεν θα είναι «μια ομάδα αποκλειστικά RN» και ότι θα «προτίθεται να υποδεχτεί» βουλευτές που εκλέγονται «χάρη στους ψηφοφόρους του RN» και που την είχαν υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Λεπέν αναμένεται να εξαντλήσει όλα τα μέσα που τής δίνει ο κανονισμός της Βουλής για να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα