

Mετά το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για το πακέτο προϋπολογισμού της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Zαν Άσελμπορν προειδοποιεί να μην γίνουν υποχωρήσεις στα θέματα των αρχών του κράτους δικαίου προς τις δύο χώρες.
“Εάν η ΕΕ υποχωρούσε τώρα, θα ξεπουλούσε τις αξίες της. Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σταθερή και να μην διαπραγματευτεί τον μηχανισμό του κράτους δικαίου”, δήλωσε ο Άσελμπορν στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Χθες Δευτέρα, η Ουγγαρία και η Πολωνία άσκησαν βέτο κατά της νέας διαδικασίας για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων του κράτους δικαίου, εμποδίζοντας τη συνέχιση της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων για το χρηματοδοτικό πακέτο της ΕΕ όπως είχε προγραμματιστεί.
Εκτός από την προγραμματισμένη βοήθεια ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού ύψους έως 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, επηρεάζεται επίσης ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ. Για τα επόμενα επτά χρόνια, περιλαμβάνει κονδύλια ύψους περίπου 1,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτεί, για παράδειγμα, επιχορηγήσεις για γεωργικά και ερευνητικά προγράμματα. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αρθεί το μπλοκάρισμα εξακολουθεί να είναι ασαφής.
Σχετικά Νέα
Πορτογαλία: Οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους
Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους βουλευτές τους για τρίτη φορά από το.
Η Ρουμανία στις κάλπες για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών
Συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας και συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο ή στροφή.
Είκοσι άμαχοι νεκροί από τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Μαλί
Tουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους αφού συνελήφθησαν από στοιχεία των.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους σε καταυλισμό σκηνών όπου.