

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να ανοικοδομηθεί μετά τον πόλεμο, καθώς οι αμερικανικές αρχές φέρονται να μην έχουν «χρόνο γι’ αυτό» αναφέρει το λευκορωσικό site της BelTA.
Ο Λουκασένκο πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα βοηθήσουν την Ουκρανία με τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση, διότι «οι αμερικανικές αρχές θα είναι απασχολημένες με προβλήματα εντός της χώρας τους και δε θα έχουν χρόνο για την Ουκρανία».
«Ως εκ τούτου, η ηγεσία της Ουκρανίας πρέπει να βάλει το κεφάλι της στα χέρια της και να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει πρώτα να ανοικοδομήσει τη χώρα. Με τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά τους, ειδικά των Λευκορώσων», δήλωσε ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, «αυτή τη στιγμή, η ανώτατη ηγεσία της Ουκρανίας διοικείται από Αμερικανούς. Και αν κάτι πρέπει να επιλυθεί, ο Ζελένσκι πετάει αμέσως στην Ουάσιγκτον». Κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι δεν ταξιδεύει στο Μινσκ ή στη Μόσχα «για να τελειώσει επιτέλους αυτός ο πόλεμος».
Επιπλέον, ο Λευκορώσος ηγέτης σχολίασε την πιθανή συμμετοχή του στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και σημείωσε ότι «το κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη Λευκορωσία από το να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο».
«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τους Ουκρανούς. Και δε θέλουν να πολεμήσουν μαζί μας: πού αλλού θα ήθελαν αυτό το ‘βάρος’; Και γιατί να το κάνουμε εμείς; Ο λαός μας ζει εκεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνυπάρξουμε ειρηνικά με την Ουκρανία. Αν το θέλουν», ανέφερε ο Λουκασένκο σύμφωνα με την BelTA.
Σχετικά Νέα
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.