

«Είναι πανθομολογούμενη η ανάγκη να αποκτήσει η οικονομία όχι απλώς σοκαριστικούς αλλά συγκλονιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και για να γίνει αυτό απαιτείται περιορισμός της γραφειοκρατίας. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κυβερνητική πλειοψηφία ως προς το παρόν σχέδιο νόμου, αλλά και από τη μείζονα αντιπολίτευση που επιβάρυνε την κοινωνία και την οικονομία με δεκάδες μονάδες γραφειοκρατίας, δίχως ποτέ να μετρήσει τα αποτελέσματα της», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το κράτος που εισηγείται το σχέδιο νόμου είναι «δήθεν επιτελικό» και πρόσθεσε ότι, προσθέτει γραφειοκρατία.
«Έξι γενικές γραμματείες υπό τον πρωθυπουργό, ελεγκτικές επικαλύψεις, παράλληλες αρμοδιότητες, συναρμοδιότητες, εκατοντάδες υπάλληλοι, γραφειοκρατία ακόμη και για την κατάθεση ενός νόμου στη Βουλή. Έτσι θα μπορέσουμε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς;» διερωτήθηκε
«Αντί μιας λιτής επιτελικής διοίκησης που θα λειτουργήσει τάχιστα για να άρει εμπόδια, να απαλλάσσει σημαντικά την οικονομία από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα του κράτους, αντί γι’ αυτό, ιδού το πρώτο θεσμικό τέκνο της κυβέρνησης: μια θηριώδης γραφειοκρατική δομή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:
«Δύο είναι οι προοπτικές αυτής της δαιδαλώδους υπηρεσίας υπό τον πρωθυπουργό. Ή θα παραμεριστεί από την ίδια τη ζωή, ή θα καταδυναστεύσει την οικονομία, την κοινωνία και θα παγιδεύει τελικά την ίδια την κυβέρνηση και ως προς την άσκηση του νομοθετικού έργου», εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις περί λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ σχολαστικές», ενώ διερωτήθηκε. «Γιατί έπρεπε να διατυπώσετε 17 ολόκληρα άρθρα ενός νέου νόμου».
«Από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου έχουμε καταστήσει σαφή την πρόθεσή μας να ασκήσουμε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ούτε να σωπαίνουμε όταν διαπιστώνουμε αντιπαραγωγικές, αντιαναπτυξιακές και δυσλειτουργικές προβλέψεις στα υπό ψήφιση νομοσχέδια. Και αυτό το νομοσχέδιο βρίθει τέτοιων διατάξεων. Σας καλώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναθεωρήσετε όπου δει, εκεί όπου πρέπει δηλαδή», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.