

Δύο ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος της ομάδας Just Stop Oil συνέλαβε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς έσπασαν το προστατευτικό τζάμι σε διάσημο πίνακα της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Just Stop Oil στο X δείχνει τους ακτιβιστές να φορούν λευκά μπλουζάκια Just Stop Oil και να σπάνε το τζάμι που προστατεύει τον πίνακα «Rokeby Venus» του Ντιέγκο Βελάσκεθ του 17ου αιώνα με πορτοκαλί σφυριά ασφαλείας.
Ο πίνακας είναι γνωστός για το γεγονός ότι είχε καταστραφεί στο παρελθόν σε μια πράξη διαμαρτυρίας της σουφραζέτας Mary Raleigh Richardson το 1914.
Η Εθνική Πινακοθήκη δήλωσε στο X ότι η αίθουσα εκκενώθηκε από τους επισκέπτες και κλήθηκε η αστυνομία μετά τη διαδήλωση που έλαβε χώρα λίγο πριν από τις 11 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα.
«Ο πίνακας αφαιρείται τώρα από την έκθεση, ώστε να εξεταστεί από συντηρητές», προστίθεται στην ανάρτηση.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έγραψε στο Twitter: «Δύο ακτιβιστές του Just Stop Oil συνελήφθησαν για εγκληματική ζημιά. Το γυαλί που προστατεύει έναν πίνακα στην Εθνική Πινακοθήκη έχει βανδαλιστεί».
Πηγή:NAFTEMPORIKI.GR από CNN
Σχετικά Νέα
Eurovision: Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά εναντίον της Μαρίνας Σάττι – «Ήταν ανάμεσα στους πιο αηδιαστικούς διαγωνιζόμενους»
H τραγουδίστρια Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 περιγράφει την σκληρότητα που ισχυρίζεται πως.
Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία
Σε εκεχειρία 30 ημερών χωρίς όρους από τις 12 Μαΐου, συμφώνησαν σήμερα Σάββατο (10/5).
Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Να συνεχίσει ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες του Πάπα Φραγκίσκου υποσχέθηκε ο Πάπας Λέων.
Ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι και δράσεις από τον δήμο Αθηναίων τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Μια σειρά από δράσεις ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα.