

Την ανιούσα έχουν πάρει τα συμβόλαια μίσθωσης ενός τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για τους επόμενους μήνες, όταν και αυξάνεται η ζήτηση για το καύσιμο.
Οι τιμές των ναύλων εκτοξεύτηκαν στα 284.750 δολάρια ανά ημέρα για τον Νοέμβριο και στα 206.750 δολάρια για τον Οκτώβριο, υπερδιπλασιάζοντας τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Spark Commodities. Εάν οι τιμές αυτές διατηρηθούν, κινδυνεύουν να επαναλάβουν το περσινό ράλι, όταν η παγκόσμια αγορά LNG έσπευδε να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο, εν μέσω των κυρώσεων στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πετρέλαιο: Προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από την αρχή του 2022
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι τιμές των τάνκερ ανεβαίνουν ενώ οι έμποροι χρησιμοποιούν τα πλοία ως πλωτές αποθήκες σε ένα στοίχημα ότι οι τιμές του LNG θα αυξηθούν καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος. Οι ευμετάβλητες τιμές των πλοίων μπορούν να καταστρέψουν το περιθώριο κέρδους για έναν έμπορο υγροποιημένου φυσικού αερίου που επιθυμεί να επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές του χειμώνα και η αύξηση του κόστους μεταφοράς μπορεί τελικά να σημαίνει υψηλότερες τιμές για τους αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία.
Ο αριθμός των πλοίων lNG που επιπλέουν στο νερό για τουλάχιστον 20 ημέρες αυξήθηκε επίσης στα τέλη Ιουλίου, με 42 πλοία που παρακολουθούνται από το Bloomberg. Αυτό είναι 27% υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2022
Σχετικά Νέα
Η Ουκρανία επικύρωσε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά
Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα συμφωνία ορόσημο για τα ορυκτά με τις Ηνωμένες Πολιτείες,.
Νότιο Σουδάν: Οι συγκρούσεις εμποδίζουν τη βοήθεια να φτάσει σε 60.000 υποσιτισμένα παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
Οι συγκρούσεις κατά μήκος του ποταμού Νείλου στο Νότιο Σουδάν εμποδίζουν εδώ και σχεδόν.
Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τον Κόλπο του Μεξικού, θέλει να αλλάξει το όνομα και του Περσικού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει σχέδια ώστε η Ουάσιγκτον να αρχίσει να αναφέρεται.
Νέα επίθεση Τραμπ στον Πάουελ για τα επιτόκια: Είναι ανόητος, δεν έχει ιδέα – Κατά τα άλλα τον συμπαθώ πολύ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε – για ακόμη μια φορά – την Πέμπτη.