

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία στη Βρετανία, η Λιζ Τρας, θα εξασφαλίσει ότι ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για να μπορεί να ανταπεξέλθει στους δύσκολους καιρούς, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του επιτελείου της προεκλογικής της εκστρατείας, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής Ofgem για αύξηση κατά 80% του πλαφόν στις τιμές της ενέργειας στη χώρα από τον Οκτώβριο.
“Η σημερινή ανακοίνωση θα προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα ανησυχήσουν για την πληρωμή των λογαριασμών τους.
Ως πρωθυπουργός, η Λιζ θα εξασφαλίσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Η Τρας, που είναι το φαβορί στην κούρσα για την πρωθυπουργία, δήλωνε προηγουμένως ότι δεν πιστεύει πως οι ενισχύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις από την άνοδο του κόστους ζωής και ότι προτιμά να επικεντρωθεί στις περικοπές φόρων.
Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ της Λιζ Τρας και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την πρωθυπουργία της Βρετανίας αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.