

Τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και από ιδιωτικές εταιρίες προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για ανάθεση αποκλειστικά του προπαρασκευαστικού έργου προς το ΚΕΑΟ, με την εκτέλεση των εντολών και την είσπραξη τους, να μένουν αυστηρά στο Δημόσιο. Τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ υπολογίζονται σε σχεδόν 50 δισ. ευρώ.
Γρήγοροι ρυθμοί, εξατομικευμένη προσέγγιση των οφειλετών και υψηλότερο ποσοστό εισπραξιμότητας στα ληξιπρόθεσμα χρέη ασφαλιστικών εισφορών. Είναι οι στόχοι του Υπουργείου Εργασίας που ρίχνει και ιδιωτικές εταιρείες στην μάχη περιορισμού των οφειλών προς τα Ταμεία. Τα χρέη στο τέλος του 2024 ξεπέρασαν τα 49 δισ. με τα 32 να αφορούν κύριες οφειλές και τα 17 προσαυξήσεις.
Η ανάθεση στις ιδιωτικές εταιρείες θα γίνεται με διεθνή διαγωνισμό ενώ ο ρόλος τους θα είναι υποστηρικτικός.
Ειδικοί όροι θα αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και στην επικοινωνία των εταιρειών με τους οφειλέτες.
Από τα 2,2 εκατ. των οφειλετών (νομικά και φυσικά πρόσωπα, 7 στους 10 οφείλουν έως 15.000 ευρώ ενώ 9 στους 10 έως 30.000.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου
Σχετικά Νέα
Η ΕΚΤ ετοιμάζεται για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο εν μέσω εμπορικής αβεβαιότητας
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ετοιμάζονται να μειώσουν περαιτέρω τα επιτόκια, αναμένοντας μόνιμη.
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου
Συνολικά 1.205.378.923,38 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.789.443 δικαιούχους από τις 28 Απριλίου έως τις.
Αρωγός σε μεταποίηση και βιομηχανία ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος – Έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος Αναπτυξιακός νόμος. Όπως τόνισε.
Οι αναβαθμίσεις «οχυρώνουν» τις ελληνικές τράπεζες και ενισχύουν το «μαξιλάρι ρευστότητας»
Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους Οίκους αξιολόγησης.