

Δώδεκα Αιγύπτιοι μετανάστες πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους, αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε στα ανοιχτά του Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Ένας άνδρας διασώθηκε από το ναυάγιο.
Οι 13 επιβαίνοντες είχαν αποπλεύσει με προορισμό την Ιταλία το βράδυ της Κυριακής (27/10), ανέφεραν οι πηγές επικαλούμενες πληροφορίες που έλαβαν από τον επιζώντα, μέσω των λιβυκών αρχών.
Οι άνθρωποι αυτοί κατάγονταν από τις επαρχίες αλ Σαρκία και Γάρμπια της Αιγύπτου. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι Αιγύπτιοι, που επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με στόχο να φτάσουν στην Ευρώπη.
Η Λιβύη έχει γίνει κόμβος διαμετακόμισης για τους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι στην εξέγερση του 2011. Με βάση στοιχεία που συνέλεξε ο ΟΗΕ στα μέσα του 2024, στη Λιβύη βρίσκονταν εκείνη την περίοδο 761.322 μετανάστες από 44 χώρες.
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.