Λίβανος: Η Παγκόσμια Τράπεζα θα ξεκινήσει τη διανομή εμβολίων στη χώρα ως τις αρχές Φεβρουαρίου

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει ως τις αρχές Φεβρουαρίου τη διανομή στον Λίβανο εμβολίων κατά της covid-19, σε μια περίοδο που η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου άνοδο των κρουσμάτων.

“Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα για την απόκτηση εμβολίων κατά της covid-19”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι θα παράσχει εμβόλια σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στον Λίβανο με κόστος 34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λίβανος καταγράφει αριθμό ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, περίπου 5.500, από τις αρχές του έτους, υπογράμμισε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα εμβόλια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  αναμένεται να φτάσουν στον Λίβανο ως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα 34 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν μέρος ενός υγειονομικού σχεδίου ύψους 95,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την ονομασία “The Lebanon Health Resilience Project” της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD).

Εκτός από το ανθρώπινο κόστος, η πανδημία του κορωνοϊού επιδείνωσε και την οικονομική κρίση στον Λίβανο, εκτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία δεν διευκρίνισε ποια φαρμακευτική εταιρεία θα προσφέρει τα εμβόλια.

Τα εμβόλια κατά της covid-19 θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό, στους πολίτες άνω των 65 ετών, στο επιδημιολογικό προσωπικό και σε όσους πολίτες ηλικίας 55 με 64 ετών πάσχουν από χρόνια νοσήματα.


“Η δίκαιη, ευρεία και άμεση πρόσβαση στα εμβόλια κατά της covid-19 είναι ζωτικής σημασίας για να προστατευθούν ζωές και να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη”, σχολίασε ο πρόεδρος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας.

“Πρόκειται για μια πρώτη, μεγάλη επιχείρηση και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να στηρίζουμε πολλές άλλες χώρες στις εμβολιαστικές τους προσπάθειες”, πρόσθεσε.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στον Λίβανο θα γίνει σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα