

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 19.814 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (21.703), που όμως απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό σε κάτω από 5.000 την ημέρα.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 281 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός που συγκριτικά παρέμεινε σταθερός σε σχέση με την προηγουμένη (277).
Ο απολογισμός της πανδημίας στη Γαλλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 67.431 νεκρούς επί συνόλου 2.747.135 μολύνσεων.
Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις, όπως η αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογραφικών αιθουσών και των χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ άλλων, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ως την 20ή Ιανουαρίου τουλάχιστον, καθώς η διασπορά είναι υπερβολικά γρήγορη και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πίεση.
Η κυβέρνηση του Μακρόν λαμβάνει μέτρα για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού απλοποιώντας τις ως εδώ πολύ περίπλοκες διαδικασίες, καθώς η αργή πορεία της ανοσοποίησης επικρίνεται από γιατρούς, επιστήμονες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σάλος από το εμπάργκο Τραμπ στην εγγραφή ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ – Τι διακυβεύεται και τι μπορεί να αλλάξει
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε τον τερματισμό της πιστοποίησης του Προγράμματος.
Ιαπωνία: Σε υψηλά άνω των δύο ετών ο δομικός πληθωρισμός τον Απρίλίο
Στο 3,5% ανήλθε ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Απρίλιο ενισχυμένος εν μέρει από.
Όρμπαν: Να αποτραπεί το σχέδιο της ΕΕ για την απαγόρευση των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών
Την ανάγκη αποτροπής του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.
Ισραήλ: Αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι αναχαιτίστηκε ακόμη ένας πύραυλος.