

Στο 3,5% ανήλθε ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Απρίλιο ενισχυμένος εν μέρει από την άνοδο των τιμών του ρυζιού, καθώς η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει την αύξηση των επιτοκίων για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των αμερικανικών δασμών.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες για 3,4%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, σημειώνοντας άνοδο από 3,2% τον προηγούμενο μήνα και σηματοδοτώντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2023.
Ο γενικός πληθωρισμός ανήλθε στο 3,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σταθερός από τον προηγούμενο μήνα και παραμένοντας πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Ιαπωνίας για περισσότερα από τρία χρόνια.
Οι τιμές του ρυζιού στην Ιαπωνία έχουν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέση τιμή σε 1.000 σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα συνέχισε να φτάνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τις τιμές για μια σακούλα ρυζιού 5 κιλών να έχουν αυξηθεί κατά 54 γιεν από την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τα 4.268 γιεν (29,63 δολάρια) στις 11 Μαΐου.
Σχετικά Νέα
Η Ουκρανία προειδοποιεί: Γιατί αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός στη χώρα
Τη στιγμή που η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει εκ νέου υψηλούς δασμούς στα ουκρανικά.
Ο Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφίες από την ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία
«Το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής κρατουμένων “1000 προς 1000” ολοκληρώθηκε» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ.
Σύγκλιση Αγκυρας-Βρυξελλών παρά τα «ελληνοτουρκικά εμπόδια»
Τελευταία η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των κρατών-μελών της ΕΕ ιδιαίτερα για.
ΗΑΕ: Ρεκόρ θερμοκρασίας τον Μάιο με 50,4 βαθμούς Κελσίου
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν θερμοκρασία ρεκόρ για τον μήνα Μάιο, στους.