Λευκός Οίκος: Σε διαφορετικό μήκος κύματος με τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας για τη στήριξη της οικονομίας

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Λευκός Οίκος διεξάγουν εντατικές συζητήσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Ντρου Χάμιλ, αναπληρωτής προσωπάρχης της Νάνσι Πελόζι είπε το Σάββατο ότι υπήρξαν κάποια “ενθαρρυντικά νέα” μετά την νέα τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της Βουλής με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομία.

“Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τον Λευκό Οίκο προκειμένου να αποδειχθεί ότι η Διοίκηση θέλει σοβαρά την επίτευξη μιας διμερούς συμφωνίας που παρέχει στους Αμερικανούς τις μεγαλύτερες ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, αναφέρει μέσω Twitter.

Τα νέα έρχονται καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ ενθάρρυνε το Κογκρέσο να φέρει προς ψήφιση άμεσα το νομοσχέδιο, παρότι όταν βγήκε από το νοσοκομείο διέκοψε προσωρινά τις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Γερουσιαστών Μιτς Μακόνελ και άλλοι συνάδελφοί του έχουν διαφορετική άποψη θεωρώντας ότι το νέο πακέτο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Μακονελ έχει βάλει εδώ και μέρες πάγο στα σχέδια του Τραμπ, λέγοντας “Ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, δεν νομίζω να έρθει σε ψηφοφορία στη Γερουσία. Οι συνάδελφοι μου θεωρούν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα πακέτο ύψους 500-600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερουσιαστής από το Κεντάκι σκοπεύει να φέρει ξανά προς ψήφιση στο σώμα ένα νέο πακέτο στήριξης που θα κυμαίνεται μεταξύ 500-600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σχετικά Νέα