Λεπέν: Ο Εμπαπέ δεν πρέπει να κάνει υποδείξεις στους Γάλλους ψηφοφόρους

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, δήλωσε την Παρασκευή (05/07) ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ δε θα έπρεπε να λέει στους Γάλλους πώς να ψηφίσουν, αφού ο αστέρας του ποδοσφαίρου προειδοποίησε ότι η χώρα δεν μπορεί να αφεθεί «στα χέρια αυτών των ανθρώπων».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο 25χρονος Εμπαπέ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «καταστροφικά» και κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά της ακροδεξιάς στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής.

Μιλώντας σε συνέντευξή της στο CNN, η Λεπέν είπε ότι ήταν ένας «πολύ καλός» ποδοσφαιριστής, αλλά επέμεινε ότι δεν ήταν η θέση του να δίνει συμβουλές στους Γάλλους ψηφοφόρους.

«Ο Εμπαπέ δεν εκπροσωπεί τους Γάλλους με μεταναστευτικό υπόβαθρο, διότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι από αυτούς που ζουν με τον κατώτατο μισθό, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη στέγαση και τη θέρμανση, παρά άνθρωποι σαν τον κ. Εμπαπέ», δήλωσε η Λεπέν σε απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

«Αυτή η τάση να βγαίνουν μπροστά ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές και να λένε στους Γάλλους πώς πρέπει να ψηφίσουν, και ιδίως άνθρωποι που κερδίζουν 1.300 ή 1.400 ευρώ το μήνα, ενώ είναι εκατομμυριούχοι ή ακόμη και δισεκατομμυριούχοι που ζουν στο εξωτερικό, αρχίζει να μη γίνεται καλά αποδεκτή στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Οι Γάλλοι έχουν βαρεθεί να τους κάνουν διαλέξεις και να τους συμβουλεύουν πώς να ψηφίσουν. Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές χειραφέτησης, στις οποίες ο γαλλικός λαός θέλει να πάρει πίσω τον έλεγχο της μοίρας του και να ψηφίσει όπως αυτός κρίνει», δήλωσε η Λεπέν.

«Νομίζω ότι την ώρα που ο πληθυσμός ετοιμάζεται να ψηφίσει, αυτοί (οι σταρ και οι διασημότητες) θα πρέπει να δείξουν λίγη αυτοσυγκράτηση».

Οι τελευταίες προβλέψεις προβλέπουν ότι το κόμμα της Λεπέν θα διαθέτει το μεγαλύτερο μπλοκ στην κάτω βουλή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αλλά θα υπολείπεται της απόλυτης πλειοψηφίας.

Ορισμένοι διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Ζιλ Κουντέ, έχουν παροτρύνει τους Γάλλους να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα