Λεμέρ: Λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή μέχρι τα Χριστούγεννα

Η Γαλλία έχει αποφασίσει να επανέλθει αργά σε κανονικούς ρυθμούς μετά το δεύτερο lockdown και παρά το γεγονός ότι έρχονται Χριστούγεννα αναμένεται να διατηρήσει εκτός λειτουργίας την εστίαση, αλλά σε μεγάλο βαθμό και το λιανεμπόριο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το lockdown θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι λίγο πιο χαλαρό:

Τι θα αλλάξει: Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. Από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ.

Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις 25 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Λιανεμπόριο

Όσο για το λιανεμπόριο, ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, τόνισε την Τετάρτη πως η λύση που εξετάζεται είναι η λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή έως τα Χριστούγεννα.

Ο Λεμέρ είπε επίσης στο ραδιόφωνο France Inter, ότι η Γαλλία κατάφερε να περιορίσει την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Σχετικά Νέα