

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτική» σε παράγοντες που μπορεί να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό, όπως η αύξηση των μισθών, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.
«(Η ΕΚΤ πρέπει) να είναι εξαιρετικά προσεκτική σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους… ιδίως σε σχέση με τις αυξήσεις των μισθών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η Λαγκάρντ στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei και μεταδίδει το Reuters.
«Δεν έχουμε ύφεση στο βασικό σενάριο πρόβλεψής μας για το 2023 και είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που φοβόμασταν πριν από έξι μήνες», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.
«Εχουμε ακόμη πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου τι θα συμβεί στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ορισμένες αναδυόμενες ενδείξεις αδυναμίας της ζήτησης για μεταποιημένα προϊόντα».
ΠΗΓΗ:Euro2day.gr
Σχετικά Νέα
Συναντήσεις Αλ Σίσι με Κ.Τασούλα και Κ.Μητσοτάκη -Επί τάπητος η σχέση Αθήνας και Καΐρου
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλα, είχε πριν από λίγο ο πρόεδρος.
Πώς θα ελέγχουν οι πολίτες τους φορείς του Δημοσίου
Την δυνατότητα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης σχετικά με το επίπεδο ικανοποίησης από την χρήση υπηρεσιών διαθέτουν πλέον.
Ψηφιακό πελατολόγιο: Επιστολές διαμαρτυρίας σε υπ. Οικονομικών και ΑΑΔΕ
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην αγορά το ψηφιακό πελατολόγιο που άρχισε να εφαρμόζει πιλοτικά η.
Δημοσκόπηση Alcο: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης
Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Υπενθυμίζεται.