Λαγκάρντ: Μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα για τον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πλέον χρόνο για να αξιολογήσει πώς ανταποκρίνεται ο πληθωρισμός μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων της και δεν θα πρέπει να βιαστεί να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

“Δεν είναι η ώρα τώρα να αρχίσουμε να δηλώνουμε πως νικήσαμε”, σημείωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Βερολίνο. “Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας και να μην βιαζόμαστε να καταλήξουμε σε πρόωρα συμπεράσματα με βάση βραχυπρόθεσμες εξελίξεις”.

“Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να προσέχουμε για τον κίνδυνο του επίμονου πληθωρισμού”, ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

“Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί μέχρι να έχουμε σταθερά στοιχεία ότι υπάρχουν οι συνθήκες ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει” στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, ανέφερε.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερού ντε Γκαλάου δήλωσε χθες ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου αναμένεται να παραμείνουν για τα επόμενα λίγα τρίμηνα, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συζητήσεις για μείωση των επιτοκίων είναι πρόωρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα