

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίνα Λαγκάρντ τόνισε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι ο τραπεζικός τομέας στην ευρωζώνη είναι ανθεκτικός και έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Λαγκάρντ ανέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι τελευταίες εξελίξεις υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να βελτιώνονται διαρκώς τα ρυθμιστικά και εποπτικά πρότυπα.
H ίδια διαμήνυσε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, ενώ πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα για τη δημιουργία μιας πραγματικής κεφαλαιακής ένωσης.
Επισήμανε, παράλληλα, ότι η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει τους κινδύνους στη σταθερότητα των τιμών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν χρειάζεται να κάνει σταθμίσεις μεταξύ των δύο.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% και θα αποφασίσει για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων με βάση τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Κίνα είναι «πρόθυμη» για τον επαναπροσδιορισμό των διμερών εμπορικών σχέσεων
Το Πεκίνο είναι πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ με.
ΗΠΑ και Ιράν συζήτησαν «τεχνικά στοιχεία» γύρω από μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ είχε σήμερα έναν.
Βρετανική Υπηρεσία Θαλασσίου Εμπορίου: Σύγκρουση μικρού ταχύπλοου σκάφους με πλοίο στα ΗΑΕ
Η Υπηρεσία Θαλασσίου Εμπορίου της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε μία αναφορά για.
Ο Μάρκο Ρούμπιο θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των.