Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί

«Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί, να ανασάνει, με άμεση μείωση της φορολογίας, στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, και με απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στην συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες του χώρου εστίασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρου του Ηρακλείου.

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, σημείωσε πως διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό τους, με πολιτικές που στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την επιχειρηματικότητα, και θύμισε πως, πριν ένα μήνα, ήταν η Νέα Δημοκρατία που είχε καταθέσει τροπολογία για επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά, σε όλα τα προϊόντα εστίασης, κατά τρόπο ανάλογο όπως είχε κάνει και το 2014.

Ακόμα, ο γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε ότι «για να καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, για να επιτευχθεί η ισχυρή ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων. Από την πλευρά μας, εμείς είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλό και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία. Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν με συνέπεια όλες τους τις υποχρεώσεις, να αμείβουν καλά τους εργαζομένους και να τους κάνουν συμμέτοχους στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης παρέθεσε συγκεκριμένες θέσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που σκοπό έχουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να θέσουν βάσεις ανάπτυξης και ευημερίας:

«Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα. Εισάγουμε σταδιακά μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό. Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία. Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα