

Επτά σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων.
Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα,18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.
Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενιού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα μετανάστες.
Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Σχετικά Νέα
Τραυματισμός 15χρονου από φωτοβολίδα στο λιμάνι της Καλύμνου
Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ένας 15χρονος ημεδαπός εντός.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, στην οδό Ανθείας στην Πάτρα, καθώς Ι.Χ.
Κοζάνη:Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, έξω από την Κοζάνη στο.
Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στην Κ. Μακεδονία
Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που.