Κυριάκος Μητσοτάκης για Ουκρανία: Άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία που συγκάλεσαν σήμερα Σάββατο (10.5.25) ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, σερ Κιρ Στάρμερ, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών, όπως έχουν προτείνει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Στο ίδιο μήκος κύματος,

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς σε δηλώσεις τους απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις αν δεν δεχθεί την εκεχειρία.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε σήμερα την πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών χωρίς όρους στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλλει περισσότερες σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία, στην περίπτωση παραβίασης μιας εκεχειρίας.

«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ρωσίας», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

 

«Είμαστε έτοιμοι για την άσκηση ισχυρών πιέσεων στη Ρωσία, αλλά και για την επιβολή περισσότερων σκληρών κυρώσεων στην περίπτωση παραβίασης μιας εκεχειρίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα