

Δύο είναι τελικά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν από τα 30 δείγματα που είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά COVID-19 τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, από το υπουργείο Υγείας Κύπρου.
Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης δειγμάτων που ελήφθησαν από τα 30 άτομα που είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά COVID-19 τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τα 30 δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. Οι επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι διεκπεραιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως το εργαστήριο αναφοράς, και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του νοσοκομείου αναφοράς στην Αμμόχωστο.
Τόσο για τους ίδιους τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, για τους οποίους πρόκειται, όσο και για τις στενές επαφές τους εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα.
Τα 28 άτομα που είναι αρνητικά στον ιό, καθώς και οι στενές τους επαφές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το πρωτόκολλο υποχρεωτικής καραντίνας. Ως εκ τούτου, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα μετά τη διεκπεραίωση 3,522 εργαστηριακών εξετάσεων. Ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο είναι 1,456.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια κατά τρόπο άμεσο, μαζικό και ανεμπόδιστο στη Γάζα
Η επανέναρξη της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να γίνει κατά.
Βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της δεξιάς – Ενισχύθηκε η άκρα δεξιά
Η συμμαχία της δεξιάς που βρίσκεται στην εξουσία εδώ κι έναν χρόνο στην Πορτογαλία.
Εκλογές στη Ρουμανία: Παραδέχθηκε την ήττα του ο εθνικιστής υποψήφιος Σιμιόν
Ο εθνικιστής υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο οποίος διεξήχθη χθες Κυριακή.