

Με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό να τίθενται σε ισχύ αλλά και με την ανακοίνωση περισσοτέρων πληροφοριών όσων αφορά τις διευκολύνσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και αντιστοίχως τους περιορισμούς σε μη εμβολιασμένους, εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά το πώς κινούμαστε πλέον στην καθημερινότητα μας.
Στο πλαίσιο αποσαφήνισης αποριών που έχουν προκύψει, διευκρινίζεται από το Yπουργείο Aνάπτυξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ότι όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει , ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.
Όποιος πολίτης που το επιθυμεί έχει την δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.
Την ίδια ώρα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού τεστ ή πιστοποιητικό νοσηρής, το οποίο πρέπει να φέρουμε μαζί μας σε χαρτί ή να υπάρχει στο κινητό.
Σε κάθε περίπτωση όμως όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει. Αναγκαίο το έγγραφο.
Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.
Την ίδια ώρα, ισχύουν κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και οι τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες;
Τέλος δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπίας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.
Σχετικά Νέα
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Καταργούνται δρομολόγια τρένων λόγω της επιδείνωσης -Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Σε νέα ανακοίνωση η Hellenic Train αναφέρει ότι καταργούνται δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα-Αθήνα, εξαιτίας.
Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες- 33 φορές μεγαλύτερος από εκείνον του 2020
Η εκτίμηση του πρόεδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος μεταβαίνει στην Τουρκία μετά.
ΕΛΑΣ: Διακοπή της κυκλοφορίας από τις 21:00 για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Η απαγόρευση ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Ιερώνυμος: Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας
Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών της Τουρκίας βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος.