Κρυπτονομίσματα: Προσπαθεί για τα 20.000 δολ. το Bitcoin

Το Bitcoin παλεύει να κρατηθεί επάνω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολ. τη Δευτέρα, σε μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας που εκτάθηκε και στο σαββατοκύριακο.

Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα σήμερα έως και 4,8%, στα 19.914 δολ. στις 09.32 το πρωί (ώρα Ελλάδος). Το Ether έφτασε να υποχωρεί κατά 7,8%, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 1.000 δολ. Τα altcoins όπως τα Solana, Cardano και Dogecoin υποχωρούν.

Το Bitcoin έχανε περί το 15% το Σάββατο, ωστόσο αργότερα ξεπέρασε εκ νέου τις 20.000, με άλμα ανάλογου μεγέθους την Κυριακή. Η μορφή της μεταβλητότητας υποδεικνύει ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστο, καθώς η Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν αρπάξει τα “φλογοβόλα” τους στο πεδίο των επιτοκίων, προκειμένου να τιθασεύσουν τον αχαλίνωτο πληθωρισμό.

Οι αυξήσεις επιτοκίων στραγγίζουν έτσι τη ρευστότητα από τις αγορές.

Ο δείκτης μεταβλητότητας T3 Bitcoin Volatility Index, ο οποίος μετρά το ύψος των μεταβολών στην τιμή του σε έναν ορίζοντα 30 ημερών, επανήλθε στα υψηλά των μέσων Μαΐου, όταν η κατάρρευση του stablecoin TerraUSD είχε συγκλονίσει τις αγορές.

“Ένα τοξικό μείγμα κακών ειδήσεων και υψηλότερων επιτοκίων έχουν κλονίσει την αγορά κρυπτονομισμάτων και μπορούμε να αναμένουμε μεγάλες μεταβολές και τις ερχόμενες εβδομάδες”, ανέφερε ο Feroze Medora, διευθυντής APAC trading στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Gemini, σε σημείωμά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Bitcoin συνετρίβη κάτω από τις 20.000 δολ. την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά τα τέλη του 2020. Μέσα στο σαββατοκύριακο, ρευστοποιήθηκαν θέσεις στο κρυπτονόμισμα συνολικής αξίας 879 εκατ. δολ., σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα