Κρούσμα με τη νέα παραλλαγή εντοπίστηκε στο Ισραήλ

Το Ισραήλ εντόπισε ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής Covid-19 που εντοπίστηκε πρόσφατα σε χώρες της Νότιας Αφρικής, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε μετά από τεστ που έγινε σε έναν άνδρα που επέστρεψε στο Ισραήλ από το Μαλάουι, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση την Παρασκευή. Οι αρχές υποψιάζονται ότι άλλα δύο άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό μπορεί επίσης να έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή και τα έχουν θέσει σε καραντίνα, ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ απαγόρευσε την Πέμπτη τα ταξίδια σε χώρες όπου έχει ανακαλυφθεί η παραλλαγή και εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής των πτήσεων από αυτές τις χώρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αποφασίσει να απαγορεύσει προσωρινά τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και πέντε γειτονικές χώρες λόγω ανησυχιών για την παραλλαγή.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.1529, είναι πιο μεταδοτική ή πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έχει τις περισσότερες μεταλλάξεις από οποιοδήποτε στέλεχος που έχει ακόμη εντοπιστεί. Αυτό έχει εγείρει ανησυχίες στη Νότια Αφρική και διεθνώς, με τις αρχές να φοβούνται ένα κύμα περιπτώσεων που θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στα ήδη πιεσμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Μάλιστα σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να συζητηθεί τι σημαίνει για τα εμβόλια και τις θεραπείες η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη νότια Αφρική.

Οι εξελίξεις πυροδοτούν αναταράξεις και στις αγορές, με τα ταμπλό στην Ασία να δείχνουν βαθύ κόκκινο. Τη σκυτάλη των ρευστοποιήσεων αναμένεται να πάρουν οι επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα