

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ ώστε να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε την Κυριακή, 25 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, πριν από τη σύνοδο ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών στη Μαδρίτη για το θέμα αυτό.
«Βραχυπρόθεσμα, για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που δεν έχει πλέον σκοπό και για να επιστρέψει η ανθρωπιστική βοήθεια, μαζικά, χωρίς εμπόδια, με ουδέτερο τρόπο, ώστε να μην αποφασίζει το Ισραήλ ποιος μπορεί να φάει και ποιος όχι (…) θα πρέπει να εξετάσουμε κυρώσεις» είπε ο Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να εξετάσουμε τα πάντα για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο», επέμεινε, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αναθεωρήσει τη συμφωνία συνεργασίας της με το Ισραήλ.
Μετά την πρόσφατη επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, πολλές χώρες που το Ισραήλ θεωρεί συμμάχους ένωσαν τη φωνή τους με τις εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο δίμηνος αποκλεισμός του θύλακα επέτεινε τις ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, καύσιμα και φάρμακα, με τους διεθνείς οργανισμούς να εκφράζουν φόβους για λιμό. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι η ελάχιστη βοήθεια που επέτρεψε το Ισραήλ να περάσει, τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Η Μαδρίτη φιλοξένησε την Κυριακή για το θέμα αυτό μια σύνοδο 20 ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών. Η συνάντηση έχει στόχο να σταματήσει ο «απάνθρωπος» και «παράλογος» πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, είπε ο Άλβαρες στους δημοσιογράφους πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, οι οποίες είχαν επίσης ως στόχο να προωθήσουν τη λύση των δύο κρατών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, που πρόκειται τη Δευτέρα (26/5) να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ομολόγο του στο Ερεβάν, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ασκηθεί «συντονισμένη πίεση» που θα οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός, την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.
Στην Ισπανία βρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών χωρών, όπως της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, του Μαρόκου, καθώς και εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σλοβενία και η Βραζιλία έδωσαν επίσης το παρών.
Η Ισπανία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ και «να μην αποκλείσουν» καμία κύρωση σε βάρος εκείνων που «θέλουν να καταστρέψουν δια παντός τη λύση των δύο κρατών».
Σχετικά Νέα
Συναγερμός στη Νότια Καρολίνα: Τουλάχιστον 11 τραυματίες από πυροβολισμούς σε παραθαλάσσια πόλη
Τουλάχιστον 11 άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με.
Ιταλός υπέστη βασανιστήρια στις ΗΠΑ – Τον κρατούσαν αιχμάλωτο για να του κλέψουν τα bitcoin
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν επενδυτή κρυπτονομισμάτων που φέρεται ότι κρατούσε όμηρο.
Τραμπ: Τι διάολο έχει πάθει ο Πούτιν;
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την Κυριακή, 26 Μαΐου, τη δυσαρέσκειά του έναντι.
Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν την U.S. Steel στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Nippon
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τον.