

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν υπέγραψαν κάποια συμφωνία στρατιωτικού ή άλλου περιεχομένου στη διάρκεια της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.
Οεκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο για την υπογραφή επίσημων συμφωνιών στη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες.
Ο Κιμ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη Ρωσία, επιθεώρησε σήμερα ένα ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο βρίσκεται στην λίστα των δυτικών κυρώσεων.
Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της φοβούνται ότι η επίσκεψη του Κιμ μπορεί να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία που αφορά την Κορέα μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ. Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη σχέση της με την Πιονγκγιάνγκ.
Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στον Πούτιν και τον Κιμ παραβιάζουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας.
“Η Κορέα είναι ο γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να θεμελιώσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με τους γείτονές μας. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα στοιχεία που συνδέονται με την Κορεατική Χερσόνησο. Το συζητάμε, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε κάτι”, δήλωσε ο Πούτιν.
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, κινητοποιήσεις γιατρών και μηχανοδηγών
Παραλύει από απεργίες η Βρετανία, σε διάφορους κλάδους, από την Υγεία έως τους σιδηροδρόμους.
ΕΕ: Η Επιτροπή ξεκινά έρευνα για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημα σήμερα έρευνα κατά των επιδοτήσεων για τις εισαγωγές ηλεκτρικών.
ΗΠΑ: Νέα μέτρα για την ελάφρυνση του φοιτητικού χρέους θα ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ελαφρύνει κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον το φοιτητικό.
Σχοινάς: Χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική τώρα
Την αναγκαιότητα για μια ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική άμεσα υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης.