

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την πρόταση του Βατικανού να παράσχει μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά υποστηρίζει ότι η θέση του Κιέβου καθιστά αυτό αδύνατο.
“Φυσικά, χαιρετίζουμε μια τέτοια πολιτική βούληση, αλλά δεδομένης της de facto και της de jure κατάστασης που έχουμε τώρα στην ουκρανική πλευρά, αυτές οι πλατφόρμες δεν μπορεί να έχουν ζήτηση”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πριν από δέκα ημέρες, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι το Βατικανό είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες, πολλές χώρες–ανάμεσά τους η Τουρκία, το Ισραήλ και η Κίνα–εμφανίζονται ως δυνητικοί μεσολαβητές στον πόλεμο.
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι δεν αφήνει περιθώρια συνομιλιών με το να αποκλείει τη συμμετοχή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά το Κίεβο αρνείται να παραχωρήσει εδάφη που έχει καταλάβει συμφωνώντας με τη Δύση ότι η Μόσχα εφαρμόζει μια αρπαγή εδαφών αυτοκρατορικού τύπου.
Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρει συχνά την Ουκρανία στις δημόσιες εμφανίσεις του και έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κρίση κινδυνεύει να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων με ανεξέλεγκτες παγκόσμιες συνέπειες.
Τον περασμένο μήνα, ο πάπας κάλεσε για πρώτη φορά τον ίδιο τον Πούτιν να σταματήσει “το σπιράλ της βίας και του θανάτου” στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Πορτογαλία: Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες ο ηγέτης της ακροδεξιάς – Λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Πορτογαλίας Chega κατέρρευσε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας.
Ο Τραμπ έφθασε στο Άμπου Ντάμπι
Η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα.
Κόστα προς Β. Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας, αν θέλετε να ξεκινήσετε ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει το.
Τραμπ: Χωρίς τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ευρώπη θα μιλούσε γερμανικά
Χωρίς την επέμβαση των ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές χώρες θα μιλούσαν γερμανικά, δήλωσε ο Ντόναλντ.