Κως: «Γράφουν ό,τι θέλουν, δεν το έκαναν οι γονείς» – Ξεσπά η γιαγιά του βρέφους

«Γράφουν ό,τι θέλουν. Η μητέρα είναι Ελληνίδα και ο γιος μου Ρομά. Ξέρουμε και παλεύουμε. Ξέρουμε και δουλεύουμε. Δεν είμαστε άστεγοι», ξέσπασε η μητέρα του πατέρα του βρέφους από την Κω που πέθανε από απόφραξη των αεροφόρων οδών κατά τη σίτιση.

Σχετικά με τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο άψυχο σώμα του μωρού υποστήριξε ότι προήλθαν από το 2 ετών αδελφάκι του. «Έπαιζαν τα παιδιά. Είχαν χτυπήσει. Δεν είναι ότι τα χτυπούσε το παιδί μου», τόνισε.

Η ίδια διέψευσε ότι γιος της ήταν κακοποιητικός. «Μάλωναν και τα έβρισκαν όπως όλα τα ζευγάρια» και πρόσθεσε «αν ήταν ο γιος μου και η νύφη μου ας το πλήρωναν, αλλά δεν το έκαναν και πάνε για το 3ο παιδί».

Έλαβαν προθεσμία οι γονείς
Νωρίτερα οι γονείς, που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το παιδί πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

«Το μωράκι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό. Το παιδί είχε φάει το φαγητό του και αυτό το έπνιξε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Οι διασώστες το έβαλαν στο ασθενοφόρο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Οι γιατροί εξακολούθησαν να κάνουν την διαδικασία της ανάνηψης, ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν να αναστρέψουν τη διαδικασία», επεσήμανε, ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω μίλώντας στο Action24.

Τι ερμηνεία έδωσε ο ιατροδικαστής για τα σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση
Για τα σημάδια κακοποίησης που εντόπισαν οι γιατροί, ο κ. Χρυσόπουλος αναφέρει: «Οι γιατροί συντετριμμένοι που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, προετοίμαζαν το παιδί για το νεκροτομείο και παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σωματάκι του. Αυτά παρέπεμπαν σε κακοποίηση και οι γιατροί κάλεσαν την ασφάλεια. Η ασφάλεια επιβεβαίωσε την υποψία των γιατρών και μάλιστα βρήκαν και σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό το λόγο οι γονείς κρατήθηκαν. Όμως η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε άλλη ερμηνεία. Πως αυτό που φαινόταν ως σεξουαλική κακοποίηση ήταν κάτι που επήλθε λόγω του θανάτου του βρέφους, σε αυτή την ηλικία».

Ήδη εξετάζεται και το αδερφάκι του άτυχου μωρού από τις Αρχές ενώ το 2χρονο έχουν αναλάβει οι συγγενείς, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόπουλο.

Πληροφορίες ότι ο πατέρας είχε αναζητήσει παιδική πορνογραφία

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές πως ο πατέρας του βρέφους στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παιδική πορνογραφία και για αυτό η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τόσο το κινητό όσο και τον υπολογιστή του 21χρονου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν ίχνη σχετικής αναζήτησης τέτοιου αποτρόπαιου υλικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα