

Στο κανάλι του ANT1 μίλησε ο διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος σχετικά με το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο. Η δοκιμαστική μελέτη διεξάγεται σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, “Σωτηρία” και “Αττικόν“, και τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν στην επιφάνεια.
Ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι και στα δύο νοσοκομεία η μελέτη βρίσκεται σε δοκιμές Φάσης 2 σε 60 ασθενείς στο “Σωτηρία” και 30 στο “Αττικόν”. Πρόσθεσε ότι στο Ισραήλ έχουν διεξαχθεί και δοκιμές Φάσης 1, που αφορούν την τοξικότητα του νέου σκευάσματος.
Στην δοκιμαστική μελέτη έχουν υποβληθεί ασθενείς μέτριας νόσησης, ενώ τόνισε ότι το φάρμακο χορηγείται επιπλέον επί της θεραπείας, αφού είναι αντιφλεγμονώδες και όχι αντι-ιικό. Ωστόσο, ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η φλεγμονή είναι πολλές φορές θανατηφόρα, γι’ αυτό και βασικός του στόχος είναι η αποτροπή της φλεγμονής.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι πριν το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική διαδικασία σε 120 ασθενείς και τα αποτελέσματα τότε θα είναι σίγουρα. Σε περίπτωση που εγκριθεί, η χρήση του θα γίνεται κατ’ οίκον.
Παρολαυτά, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ακόμα κι αν τα ήδη υπάρχονται αποτελέσματα έχουν καταστήσει τους γιατρούς “πολύ αισιόδοξους“.
Σχετικά Νέα
ΣΦΕΕ: Παρεμβάσεις για να αποκτήσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κλινική έρευνα
Τον σπουδαίο ρόλο της κλινικής έρευνας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας τονίζει, σε.
Covid-19: Τι αποκαλύπτει νέα γενετική μελέτη για την προέλευση του κορονοϊού
Μια νέα γενετική μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση της πανδημίας Covid-19, επιβεβαιώνοντας και.
Νέο ψηφιακό εργαλείο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Χάρτη Σπανίων.
Αύξηση κρουσμάτων σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια
Ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κίτρινος πυρετός… Ασθένειες ή μολύνσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν χάρη στον.