

Αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, σε σχέση με την εβδομάδα 19 έως 25 Ιουλίου 2021.
Οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +34% στο Ρέθυμνο έως +186% στον Άγιο Νικόλαο. Σταθεροποιητικές τάσεις με στατιστικά μη σημαντικές μεταβολές στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+16%), στην Ξάνθη (+5%), στη Θεσσαλονίκη (-11%) και στην Αλεξανδρούπολη (-12%). Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα, ενώ μη ανιχνεύσιμο ήταν το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας.
Αναλυτικά το ιικό φορτία στα λύματα μεγάλων πόλεων
Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με στατιστικά μη σημαντική αύξηση (+16%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 19-25/07/21.
Θεσσαλονίκη: Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (-11%) . Σημειώνεται ότι την εβδομάδα 26/07-01/08/21 τα δείγματα αφορούν στο διάστημα 26-29/07/21 και όχι σε ολόκληρη την εβδομάδα 26/07- 01/08/21.
Λάρισα: Παρατηρήθηκε αύξηση (+79%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων
Βόλος: Παρατηρήθηκε αύξηση (+112%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων
Ηράκλειο: Καταγράφηκε αύξηση (+50%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων
Χανιά: Καταγράφηκε αύξηση (+38%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων
Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε αύξηση (+34%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 19-25/07/21.
Άγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+186%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων
Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21, στην Πάτρα δεν ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης, δηλαδή τα επίπεδα του ιικού φορτίου βρίσκονταν κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.
Ξάνθη: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+5%)
Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21, στην Αλεξανδρούπολη, δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (-12%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 19-25/07/21.
Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 26/07-01/08/21, στα Ιωάννινα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση (-51%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 19-25/07/21.
Σχετικά Νέα
Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο 17χρονος που ξυλοκόπησε τον 48χρονο – Στα χέρια των Αρχών βίντεο ντοκουμέντο
Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά φέρνει ξανά στο προσκήνιο κρίσιμα.
Θεσσαλονίκη: Ακόμα μία σύλληψη για την έκρηξη βόμβας στα Λαδάδικα
Ένας 42χρονος συνελήφθη για την υπόθεση της έκρηξης βόμβας στις αρχές του μήνα στη.
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο – Πρόσκαιρη μεταβολή την Κυριακή
Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με γενικά αίθριο καιρό αλλά.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Μαΐου
Σήμερα Πέμπτη, 22 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Αιμιλίου.