

Αντιμέτωπη με πρωτοφανείς ελλείψεις στα νοσοκομεία, βρίσκεται η Σουηδία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνονται παραιτήσεις υγειονομικών, οι οποίοι επικαλούνται ένα μεγάλο και επίπονο χρονικό διάστημα, όπου ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών με Covid- 19 και επομένως έχουν κουραστεί.
«Αυτό το γεγονός είναι ‘τρομακτικό’, σημειώνει η πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, Sineva Ribeiro.
«Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο, υπήρχε έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτών ΜΕΘ», τονίζει η Ribeiro.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμη και προηγμένες χώρες όσον αφορά το σύστημα Υγείας, πιέζονται να ανταπεξέλθουν στην πανδημία Covid-19. Αυτή την εβδομάδα, η εντατικές μονάδες της Στοκχόλμης έφτασαν το 99% πληρότητα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στη χώρα και κίνησε ενέργειες όπως αναζήτηση περαιτέρω βοήθειας.
Ωστόσο, ακόμη και να αυξηθούν τα κρεβάτια των ΜΕΘ, η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή, είναι εάν η Σουηδία διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να παράσχει την αναμενόμενη φροντίδα στους πιο ευάλωτους ασθενείς της χώρας. Η Ribeiro σημειώνει ότι τον περασμένο Μάιο, μέλη της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, προειδοποίησαν για μια «μη βιώσιμη» κατάσταση.
Σήμερα, υπογραμμίζει η ίδια, τα δεδομένα είναι χειρότερα από την άνοιξη, καθώς με ακόμη λιγότερο προσωπικό, δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα κρεβάτια ΜΕΘ.
Οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, προβλήθηκαν ως οι «Ήρωες» της κρίσης και χειροκροτήθηκαν από όλους, ύστερα από ατελείωτες βάρδιες στα νοσοκομεία με την κούραση να είναι αβάσταχτη.
Εντούτοις, το προσωπικό βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, ενώ αναζητώντας πια χρόνο για να ξεκουραστεί πραγματικά, οδηγείται στη απόφαση της παραίτησης, δηλώνει η Ribeiro.
Την ίδια ώρα, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το TV4, έδειξε ότι σε 13 από τις 21 Περιφέρειες της Σουηδίας, οι παραιτήσεις αγγίζουν τις 500 το μήνα, ένα νούμερο πολύ πιο αυξημένο σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή.
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.