Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη- Στα 76 τα κρούσματα του ιού

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης “επιτρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αγοράς (εξοπλισμού) και προσλήψεων (προσωπικού), κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης ‘Αντριου Κουόμο επέβαλε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να καταπολεμηθεί ο νέος κορωναϊός, που συνεχίζει να εξαπλώνεται, προκαλώντας σήμερα τουλάχιστον 20 νέα κρούσματα.

“Έχουμε 21 νέα κρούσματα, με ένα σύνολο 76 για την πολιτεία”, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου στο ‘Ολμπανι, προσθέτοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης “επιτρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αγοράς (εξοπλισμού) και προσλήψεων (προσωπικού), κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα”, εξήγησε, τονίζοντας ότι το κόστος της καταπολέμησης του Covid-19 “πιθανόν” να φθάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα για την πολιτεία.

“Στο εξής κάνουμε τεστ για τον κοροναϊό 24 ώρες το 24ωρο”, δήλωσε ο Κουόμο. “Θέλουμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα κρούσματα και να τα θέσουμε σε απομόνωση”.

“Αυτός είναι και ο λόγος που το κάνουμε. Απομονώνουμε τους ανθρώπους και επιβραδύνουμε την εξάπλωση”, πρόσθεσε.

Η πλειονότητα αυτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό (57) συνδέονται με μια ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα στη Νιού Ροσέλ, εστία της λοίμωξης στην κομητεία Ουέστσεστερ.

“Το Ουέστσεστερ είναι ένα προφανές πρόβλημα, μιλάμε για μεταδοτικότητα σε ομάδες, και αυτές οι ομάδες τείνουν να μολύνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους”, επέμεινε ο κυβερνήτης.

Απέναντι στην εξάπλωση του ιού, οι αρχές απαγόρευσαν στο εξής τις επισκέψεις στα γηροκομεία γύρω από τη Νιού Ροσέλ. “Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί”, όσον αφορά τους οίκους ευγηρίας, είπε ο Κουόμο.

Είπε επίσης ότι μπορεί να παραταθεί η περίοδος καραντίνας των 14 ημερών για όσους έχουν προσβληθεί.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε τους καταστηματάρχες να μην επιχειρήσουν να αυξήσουν τις τιμές, τονίζοντας ότι η εκμετάλλευση της έλλειψης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι παράνομη. “Υπήρξα εισαγγελέας, έχω ήδη ξεκινήσει διώξεις” για παρόμοιες υποθέσεις, προειδοποίησε, επικαλούμενος πληροφορίες από καταναλωτές για “μια φιάλη με αντισηπτικό τζελ που πωλήθηκε αντί 80 δολαρίων”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού, από τα οποία τουλάχιστον 19 ήταν θανατηφόρα, σύμφωνα με επίσημους απολογισμούς που έχει συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο. Μεταξύ των νεκρών, οι 16 συνδέονταν με γηροκομείο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα