

Θέλησε να βγάλει έξω τη… χελώνα της για να πάρει καθαρό αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μια 60χρονη στη Ρώμη δικαιολόγησε την παρουσία της στον δρόμο τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, που της επέβαλε πρόστιμο ύψους 400 ευρώ.
«Οι καραμπινιέροι της συνοικίας Τσεντοτσέλε (…) επέβαλαν πρόστιμο σε μια 60χρονη που έπιασαν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία», παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου των καραμπινιέρων.
Η γυναίκα, που «έκανε βόλτα πεζή με τη χελώνα της», «έδωσε μια μονάχα δικαιολογία, υποστήριξε ότι είχε βγει έξω από το σπίτι της για να κάνει βόλτα τη χελώνα της».
Οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, που της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνόμος Νούντζιο Καρμπόνε.
Ένας αριθμός ρεκόρ προστίμων επιβλήθηκε στην Ιταλία τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Εκ των 252.148 ελέγχων που διενεργήθηκαν, σε 16.545 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων. Ήτοι μια αύξηση 20,2% σε σύγκριση με την Κυριακή του Πάσχα (13.756).
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.