Κορωνοϊός: Μήνυμα του 112 στη Ζάκυνθο – Να είστε σε επιφυλακή

Προειδοποιητικό μήνυμα για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίου κορωνοϊού έλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω 112 οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Ζάκυνθο.

Το SMS του 112

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», σημειώνεται στο μήνυμα του 112 που παραπέμπει στον σύνδεσμο με τα έκτακτα μέτρα για το νησί που αποφασίστηκαν χθες.

Το SMS είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά.

«Μοντέλο Πόρου» σε Ζάκυνθο και Λέσβο
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επιβολή εκτάκτων μέτρων από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου στη Λέσβο και στη Ζάκυνθο.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα κάτωθι μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων.