

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσε απόψε ότι θέτει σε καραντίνα το Ελσίνκι και τα περίχωρά του, τη μεγαλύτερη εστία του κορωνοϊού στη χώρα.
Από την Παρασκευή και μέχρι τις 19 Απριλίου θα απαγορευτεί σε όλους η είσοδος και η έξοδος από τη πρωτεύουσα, ανέφερε η Σάνα Μάριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Όλοι όμως έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους», διευκρίνισε.
Στη ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, την επαρχία Ουουσίμαα, κατοικούν 1,7 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας. Στην επαρχία αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 500 κρούσματα της επιδημίας Covid-19. Συνολικά στη Φινλανδία υπάρχουν 880 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όμως εξετάζονται μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι έως και 30 φορές μεγαλύτερος.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.