

Οι χρήστες των κινητών παροτρύνονται να καθαρίζουν τις οθόνες τους με μαντηλάκια με οινόπνευμα δύο φορές την ημέρα για να σταματήσουν τη διάδοση του κοροναϊού. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει στην επίπεδη επιφάνεια για σχεδόν μια εβδομάδα, εκτός εάν απολυμαίνεται σωστά.
Σύμφωνα με το metro.co.uk ο καθηγητής William Keevil, από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, δήλωσε πως “θα μπορούσατε να πλένετε τα χέρια σας, αλλά εάν αγγίξετε την οθόνη του smartphone σας και στη συνέχεια αγγίξετε το πρόσωπό σας είναι μια πιθανή οδός μόλυνσης.” Ένας άλλος ακαδημαϊκός καθηγητής Peter Hall από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, ζητά να καθαρίζονται τα τηλέφωνα μία φορά το μεσημέρι και πάλι το βράδυ.
Ο μέσος άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνό του 2.600 φορές την ημέρα και το χρησιμοποιεί περίπου 76 φορές, σύμφωνα με έρευνα της Dscout. Η Apple προτείνει καθαρισμό των επιφανειών του τηλεφώνου με ένα πανί μικροϊνών και σαπουνόνερο, αλλά οι ειδικοί υγείας λένε ότι τα μαντηλάκια με οινόπνευμα είναι καλύτερα για να αποτρέψουν έναν ιό.
Σχετικά Νέα
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του.
Κανόνες ασφαλείας από τον ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές το Πάσχα
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, με έθιμα όπως το βάψιμο των αυγών, το.
Νόσος Αλτσχάιμερ: Από ποιον γονιό «μετράει» περισσότερο η κληρονομικότητα – Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα
Αν και για πολλά χρόνια η κληρονομικότητα από τη μητέρα θεωρούνταν πιο σημαντική για.
Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας – Τουλάχιστον τρεις ασθενείς νεκροί κατά την εκκένωση
Δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, τα ξημερώματα της Κυριακής (13/4),.