

Απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, πρότεινε η κυβέρνηση της Ολλανδίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.
Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι προτάσεις πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα τα πιο αυστηρά μέχρι τώρα μέτρα της χώρας εναντίον του νέου κορονοϊού.
Η απαγόρευση πτήσεων, η οποία σύμφωνα με τον Ρούτε, θα ισχύσει επίσης για όλες τις χώρες της νότιας Αμερικής, θα ξεκινήσει το Σάββατο.
Ο Ρούτε δεν επιβεβαίωσε πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, σύμφωνα με την οποία, η απαγόρευση πτήσεων θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες εκτός του 26μελούς Χώρου Σένγκεν της Ευρώπης.
Από την απαγόρευση κυκλοφορίας, αρχής γενομένης την Παρασκευή, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ. τοπική ώρα, θα εξαιρούνται μόνο πολίτες με πολύ πιεστικές ανάγκες.
Τα σχολεία και τα καταστήματα που δεν εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης έχουν κλείσει ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα.
Το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 9 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρούτε την περασμένη εβδομάδα.
Η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την επιβολή της στην Ολλανδία από τους Γερμανούς κατακτητές, κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκει πολλούς απέναντι και διάφορα κόμματα έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να την υποστηρίξουν.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ “πιθανότατα” θα γυρίσει στην Ουάσινγκτον και ο Ζελένσκι έφυγε για Αλβανία και ο Φιντάν συναντά τους Ρώσους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει.
Πούτιν: Απομάκρυνε τον επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία Σαλιούκοφ
Τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Όλεγκ Σαλιούκοφ, απομάκρυνε την Πέμπτη ο Πούτιν, σύμφωνα.
Τα Εμιράτα θα επενδύσουν 1,4 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν 1,4 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ.
Ανησυχία ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο Ρούμπιο στον Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε, αφού μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.