Κορωνοϊός: Απροστάτευτοι στα σχολεία είναι οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς αρνητές

Καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα από γονείς αρνητές του κορωνοϊού που με το «έτσι θέλω» πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς να έχουν κάνει τεστ αλλά και χωρίς μάσκα και απαιτούν να μπουν στην τάξη παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.

Και στη μέση βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα και πολλές φορές πέφτουν και οι ίδιοι θύματα των γονέων αρνητών που συχνά πυκνά φτάνουν ακόμη και στα όρια της χειροδικίας.

Για παράδειγμα στον Πύργο Ηλίας, όπως αναφέρει το tempo24.gr, σημειώθηκε ένταση σε δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα νηπιαγωγείο (στον Πύργο) και ένα δημοτικό, όταν γονείς πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Οι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα για μάθημα, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση των γονέων και μάλιστα στην περίπτωση του μαθητή νηπιαγωγείου, ο γονέας του κατέθεσε μήνυση κατά του εκπαιδευτικού, επενέβη η αστυνομία και η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ένα επεισόδιο που φυσικά προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πήραν το μέρος των συναδέλφων τους διευθυντών, τονίζοντας ότι η απόφασή τους, να μη δεχτούν τα παιδιά χωρίς μάσκα μέσα στις αίθουσες, ήταν σωστή, αφού εφάρμοσαν το πρωτόκολλο το οποίο έχει ορίσει η πολιτεία.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη γονέας αρνητής επιχείρησε πέρα από κάθε πρωτόκολλο και αδιαφορώντας για την υγεία των άλλων παιδιών, να βάλει το παιδί του μέσα στην αίθουσα δίχως τεστ και δίχως μάσκα. Μάλιστα έσπρωξε με βία εκπαιδευτικό του σχολείου που είχε σταθεί στη μέση για να τον εμποδίσει.

Επεισόδιο είχαμε και στη Σύρο. Εκεί μητέρα η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, πήγε την αστυνομία σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, που φοιτούν τα παιδιά της γιατί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν κάνει self test. Μάλιστα η συγκεκριμένη κυρία προχώρησε σε μηνύσεις κατά των καθηγητών για «εσχάτη προδοσία».

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά καταγγέλλει την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικών ύστερα από μήνυση αρνητών – γονέων που πήγαν τα παιδιά τους χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα στο σχολείο.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών που κάνουν τη δουλειά τους και τηρούν τους νόμους ενώ η υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά για την περίπτωση του Πειραιά: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα