Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού των 45-49 ετών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», το οποίο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Μία ακόμη παραγωγική ηλικία παίρνει σειρά για εμβολιασμό από σήμερα Μεγάλο Σάββατο, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας 45 έως 49 ετών. Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, καθώς από τις 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο και το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Mέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ραντεβού για εμβολιασμό είχαν κλείσει 130.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 70.000 πολίτες 40 – 44 ετών. Από αυτούς, έχουν ήδη εμβολιαστεί 19.000 και 3.780 άτομα αντίστοιχα.

Η είσοδος των νέων ηλικιακών ομάδων έχει φέρει νέα καθημερινά ρεκόρ, όπως τη Μεγάλη Πέμπτη, που έγιναν πάνω από 66.000 εμβολιασμοί.

Με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ όπως έχει διαμηνυθεί από την κυβέρνηση, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν νέες εμβολιαστικές γραμμές και επιπλέον κέντρα.

Τα εύσημα στη νέα γενιά για την αθρόα συμμετοχή στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα απένειμε σε σχετικό μήνυμά του και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, τη Μεγάλη Παρασκευή στο εμβολιαστικό κέντρο της Ραφήνας. «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα» προσέθεσε.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.155 νέα κρούσματα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.381. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 με διάμεση ηλικία τα 68 έτη.

Την ίδια ώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα αποτελέσει βασικό εργαλείο και για την επανεκκίνηση του τουρισμού, η οποία στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα