

Η αύξηση του δανεισμού και η άνευ προηγουμένου πτώση της οικονομικής παραγωγής επέκτειναν τους δείκτες χρέους προς το ΑΕΠ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.
Τέσσερις από τις πέντε χώρες που είχαν ήδη ξεπεράσει το 100% πριν από την πανδημία -Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Γαλλία- σημείωσαν αύξηση πάνω από το μέσο όρο της περιοχής το δεύτερο τρίμηνο.
Στα 333,73 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το δεύτερο τρίμηνο του 2020, από 329,54 δισ. το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Για το συγκεκριμένο διάστημα, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα γενικής κυβέρνησης έφτασαν τα 18,26 δισ. ευρώ από 17,49 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι δαπάνες κινήθηκαν στα 23,04 δισ. ευρώ, από 19,9 δισ. ευρώ το Q1 του 2020.
Διαμορφώθηκε έτσι ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως των 3,52 δισ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν χαιρέτισε την πρωτοβουλία Τραμπ για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας 30 ημερών στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ.
WSJ: Εντολή Τραμπ για κατασκοπεία της Γροιλανδίας – Νέος γύρος έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Δανία
Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Κοπεγχάχης μετά το δημοσίευμα πως οι αμερικανικές μυστικές.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία παραβιάζει τα σύνορα σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ
Στρατεύματα από την Ουκρανία καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες να παραβιάσουν τα σύνορα στις περιφέρειες του.
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.