

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κάνουν εξετάσεις σε πάνω από 1.800 επιβάτες και μέλη του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, καθώς μέλη του πληρώματος ανέφεραν ότι έχουν πυρετό και άλλα συμπτώματα του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της ηπειρωτικής Κίνας.
Οι αρχές της αυτόνομης κινεζικής περιοχής τόνισαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αποβιβαστεί από το κρουαζιερόπλοιο World Dream χωρίς την άδεια τους.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι το 90% των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου είναι από την περιοχή και δεν υπάρχει κανείς κάτοικος της ηπειρωτικής Κίνας στο σκάφος.
Τρεις Κινέζοι υπήκοοι που είχαν ταξιδέψει με το πλοίο μεταξύ της 19ης και της 24ης Ιανουαρίου έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν από τον 2019-nCoV.
Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Dream Cruises, δεν επετράπη να ελλιμενιστεί στην Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, χθες Τρίτη. Τη Δευτέρα, το κρουαζιερόπλοιο επισκέφθηκε την πόλη Κιλούνγκ, στη βόρεια Ταϊβάν.
Δεν έχει γίνει σαφές ακόμη για πόσο οι επιβάτες και το πλήρωμα θα χρειαστεί να παραμείνουν στο κρουαζιερόπλοιο.
Πάνω από δέκα κρούσματα στο Diamond Princess
Πάνω από δέκα άνθρωποι πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, μεταδίδει το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.
Χθες Τρίτη άρχισαν να εξετάζονται οι 3.711 επιβαίνοντες στο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με 2.666 επιβάτες και 1.045 μέλη πληρώματος, που τελούν πλέον σε απομόνωση πάνω στο σκάφος.
Την απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου πυροδότησε η επαλήθευση του γεγονότος ότι 80χρονος επιβάτης του ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
H Autohellas εισαγωγέας της Changan στην Ελλάδα
Ο Όμιλος Autohellas ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας του με την CHANGAN, έναν από.
Το AfD της Γερμανίας ζητά “να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας”
Το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ζήτησε κατανόηση για τη θέση της.
Το Ισραήλ κατέστρεψε διοικητήριο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο της Γάζας
Διοικητήριο της Χαμάς εξουδετέρωσε την Τρίτη (13/05) ο στρατός του Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησής.
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απειλούν με μπλόκο στους διορισμούς “εκλεκτών” Τραμπ αν δεχτεί το αεροσκάφος – δώρο του Κατάρ
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε “καθαρή διαφθορά” τη δωρεά ενός.