Κόρμπιν: Να αποτρέψουμε άτακτο Brexit και να πάμε σε εκλογές

Τη βούλησή του για την αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία και τη συνακόλουθη διενέργεια εκλογών, επανέλαβε ο επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Πρέπει να ενωθούμε για να αποτρέψουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία – αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Έπειτα, θα χρειασθούμε εκλογές», είπε ο Κόρμπιν κατά την διάρκεια ομιλία στο Σάλφορντ της Αγγλίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Στις εκλογές αυτές, το Εργατικό Κόμμα θα δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να ανακτήσουν τον έλεγχο και να έχουν τον τελικό λόγο σε δημοψήφισμα με αξιόπιστες επιλογές και για τις δύο πλευρές, περιλαμβανομένης της επιλογής της παραμονής» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε. Όταν ερωτήθηκε εάν το Εργατικό Κόμμα θέλει πραγματικά εκλογές, απάντησε: «Θέλουμε εκλογές».

«Η πρόταση μομφής είναι παρούσα εκεί στο τραπέζι… εάν θα πρόκειται για μη συμφωνία, θα ψηφίσουμε υπέρ της παραμονής, εάν θα πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, τότε οι δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματός μας θα αποφασίσουν ποια θέση θα υιοθετήσουμε».

Νωρίτερα το BBC μετέδιδε πως είναι πιθανή η προκήρυξη εκλογών εντός των επόμενων ημερών.

 

Σχετικά Νέα