

Να ενεργοποιήσει η κοινωνία τα καλύτερα αντανακλαστικά της γιατί κανένας δεν θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown, ζητάει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.
Όπως αναφέρει,αναλυτικά, σε σημερινή δήλωση του ο κ. Κορκίδης: «Ένα δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις της Αττικής, αλλά και για την οικονομία της χώρας, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω πανδημίας. Η άνοδος των κρουσμάτων μετά τις θερινές διακοπές, αλλά και η «επιστροφή» των ταξιδιωτικών οδηγιών αποτελούν γεγονότα, χάρη στα οποία ηχούν και πάλι τα καμπανάκια του κινδύνου.
Για τον ταξιδιώτη, η όποια ταξιδιωτική οδηγία έχει μία ωφέλιμη πλευρά, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσει, χωρίς κόστος, μία κράτηση σε περιοχή υψηλού κινδύνου. Για τις τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις που «ζουν» από τον τουρισμό όμως, αυτό συνεπάγεται ένα δυσβάσταχτο κόστος.
Το «μήνυμα» από το 112, ας είναι το μήνυμα «αφύπνισης». Χρειάζεται πολλή προσοχή και, προ πάντων, ενεργοποίηση, όπως και ο πρωθυπουργός ανέφερε, του «εθνικού μας εμβολίου», που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας, ώστε όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί».
Δεν είναι θέμα μόνο νέων και πρεσβύτερων κατέληξε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας ότι, «όλη η κοινωνία πρέπει να ενεργοποιήσει τα καλύτερα αντανακλαστικά της για δεύτερη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά και για όσες φορές απαιτηθεί. Ουδείς θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown στην Αττική, γι΄αυτό ας μην το ρισκάρουμε!»
Σχετικά Νέα
Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου για εξωδικαστικό μηχανισμό: Υποκρύπτει την αποδυνάμωση των συλλογικών αγωγών στον Άρειο Πάγο
Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθούν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο στον διευρυμένο.
ΤτΕ: Κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις
Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι κυρίως εξωγενείς, προερχόμενοι από την.
Πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,165 δισ. ευρώ το α’ τετράμηνο του 2025
Πλεόνασμα ύψους 5,165 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση.
ΓΣΕΕ: Ζητά παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό
Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ),.