Κομοτηνή: ΜΑΤ εισέβαλαν στην Νομική του ΔΠΘ

Κλιμάκωση της έντασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ΜΑΤ να εισβάλουν στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (φωτογραφία από «Παρατηρητή Θράκης») και να προχωρούν σε προσαγωγές.

Από το πρωί, η Νομική Κομοτηνής τελούσε υπό κατάληψη, με την αστυνομίας να παρεμβαίνει το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 4.

15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες αναφέρει ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής

Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αποχωρώντας όμως στη συνέχεια.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τα ΜΑΤ να επιτίθενται με ασπίδες και να ρίχνουν στο πάτωμα φοιτητές, έχοντας δημουργήσει κλοιό γύρω τους.

Σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αποχωρώντας όμως στη συνέχεια. Οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής, Μπαλαντίνος Γεώργιος.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα
Ο αναβρασμός στα Πανεπιστήμια, σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται για 5η εβδομάδα με την κυβέρνηση να σχεδιάζει πριν το τέλος του Φεβρουαρίου να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Στην αντίπερα όχθη, ανυποχώρητοι δείχνουν οι φοιτητές, προετοιμάζοντας κλιμάκωση του αγώνα με τα καθιερωμένα πλέον ραντεβού της Πέμπτης. Νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο -στα Προπύλαια- στις 8 Φεβρουαρίου με πανελλαδικό κάλεσμα αυτή τη φορά σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της χώρας.

Στο κάλεσμά τους καταγγέλλουν «την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια» και τονίζουν πως «η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί» καλώντας να «ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να το αποσύρει!».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα